Kuntotutkimus

Kuntotutkimuksella saadaan todellinen selvyys rakennuksen osien kunnosta sekä havaittujen vahinkojen aiheuttajista. Tarkempaan kuntotutkimukseen päädytään usein kuntoarvion pohjalta. Jos kiinteistön jonkin rakenteen osa-alueen kuntoa ei pystytä selvittämään kuntoarviolla tarpeeksi luotettavasti, kohteeseen saatetaan suositella kuntotutkimusta.

Räätälöimme kuntotutkimukset kiinteistönomistajille, taloyhtiöille ja omakotitaloille. Ota meihin yhteyttä!

Ota yhteyttä alueellasi toimivaan sisäilmatutkijaamme!

Pohjois-Suomi
Mikko Salin
Johtaja (tutkimuspalvelut),
FT, työterveyshuollon asiantuntija,
RTA C-25535-26-20,
045 866 2929
PK-seutu, Uusimaa
Pekka Salin
FM (kemia),
RTA C-25716-26-20,
Kosteus- ja sisäilmatekniset tutkimukset
050 4151 767

Tilaa kuntotutkimus ISEC:n ammattilaisilta!

ISEC on monipuolisiin kiinteistöjen tutkimus- ja asiantuntijapalveluihin erikoistunut yritys. Tarjoamme taloyhtiöille ja kiinteistönomistajille kiinteistönpitoon liittyviä kattavia rakenteiden ja talotekniikan elinkaareen perustuvia selvityspalveluita. Palvelujen avulla kartoitetaan myös kiinteistökauppoihin liittyviä riskejä.

Mitä eroa on kuntoarviolla ja kuntotutkimuksella?

Kuntotutkimuksella saadaan todellinen selvyys rakennuksen osien kunnosta. Kuntotutkimus perustuu ennalta rajattuun rakennuksen kriittiseen osaan tai järjestelmään. Sen tarkoituksena on päästä selville paitsi osan kunnosta, myös tarkemmasta korjausmenetelmästä. Kuntotutkimus tarvitaan, jotta korjaustoimenpiteet saadaan kartoitettua tarpeeksi perusteellisesti.

Kuntoarvio puolestaan on pinnallisempi arviointimenetelmä. Sen avulla voidaan selvittää isojen kiinteistöjen, kuten taloyhtiöiden, rakenteiden ja järjestelmien kunto tulevien korjaustarpeiden ja kustannuksien määrittämiseksi. Joissakin tapauksissa luotettavan korjaussuunnitelman laatimiseksi vaaditaan muitakin tutkimuksia kuin kuntoarvio.

Tilaa kuntotutkimus ISEC:ltä

Kun tarvitset tarkemman tutkimustuloksen rakennuksen osien kunnosta, tilaa ISEC:n kuntotutkimus. Kokenut asiantuntijatiimimme suorittaa laadukkaan kuntotutkimuksen aina asiakkaan toiveiden mukaisesti. Kartoitamme kiinteistön tilanteen ja palveluiden tarpeen aina huolella ennen työn aloittamista. Näin säästytään turhalta työmäärältä ja myös yllättäviltä lisäkustannuksilta.

Kuntotutkimuksemme suorittaa tutkittavaan osa-alueeseen erikoistuneet asiantuntijat. Käytämme tutkimusten suorittamiseen aina parhaita työkaluja ja laitteita sekä yksityiskohtaisesti valittuja menetelmiä.

Mitä kuntotutkimus sisältää?

Kuntotutkimus voidaan suorittaa esimerkiksi

Ilmanvaihdolle
Putkistoille
Sähköjärjestelmille
Vesikatoille
Julkisivurakenteille

Kuntotutkimuksella voidaan selvittää kiinteistön rajatun osan rakenteellinen kunto sekä toteamaan sopiva korjausmenetelmä ja tekemään tarkempi suunnitelma korjaushankkeelle. Kuntotutkimus voi olla myös asbestikartoitus.

Kuntotutkimuksessa voidaan tehdä useampia avauksia rakenteisiin tai tiloihin. Tutkimustapa määritellään aina tutkittavan rakenteen mukaan. Kuntotutkimuksilla selvitetään havaittujen vaurioiden todelliset syyt. Näin pystytään määrittämään korjaustarpeiden laajuus. Kuntotutkimus on tärkeä osa taloudellista kiinteistönpitoa. Sen avulla kiinteistönomistaja pystyy ennakoimaan kulurakennetta sekä korjaustoimenpiteisiin kuluvaa aikaa.

Pyydä tarjous kuntotutkimuksesta

Kuntotutkimuksen tarpeessa ota yhteyttä alueellasi toimivaan ISEC:n asiantuntijatiimiin. ISEC:n toimipisteet löytyvät Oulusta, Tampereelta ja Espoosta, mutta suoritamme kuntotutkimuksia koko Suomen alueella. Voit soittaa asiakaspalveluumme tai täyttää yhteydenottolomakkeen. Kartoitamme tarpeesi ja ohjaamme sinut alan parhaalle asiantuntijallemme. Häneltä saat lisätietoa ja ammattitaitoista tukea tarvittavien toimenpiteiden valintaan ilman ostositoumusta.

Ota yhteyttä

050 386 9194
info(@)isec.fi
Kääpätie 3, 90820 Oulu

Kiitos yhteydenotosta!

Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.