Kuntoarvio

ISEC tarjoaa taloyhtiöille ja muille kiinteistönomistajille laadukasta rakenteiden ja talotekniikan elinkaareen perustuvaa ennakoivaa kiinteistönpitoa sekä kiinteistökauppojen riskeihin liittyviä selvityspalveluita. Tutustu kuntoarvion sisältöön ja tilaa kattava palvelu meiltä!

Ota yhteyttä alueellasi toimivaan sisäilmatutkijaamme!

Pohjois-Suomi
Mikko Salin
Johtaja (tutkimuspalvelut),
FT, työterveyshuollon asiantuntija,
RTA C-25535-26-20,
045 866 2929
PK-seutu, Uusimaa
Pekka Salin
FM (kemia),
RTA C-25716-26-20,
Kosteus- ja sisäilmatekniset tutkimukset
050 4151 767

Mitä kuntoarviolla selvitetään?

Kuntoarvion avulla selvitetään taloyhtiön rakenteiden ja järjestelmien kunto tulevien korjaustarpeiden määrittämiseksi. Kuntoarvio on taloyhtiön hallituksen työkalu laadukkaaseen kiinteistönpitoon ja se koostuu kiinteistön pistokoemaisesta tarkastuksesta, kiinteistön todellista kuntoa koskevasta yhteenvedosta sekä Pitkän tähtäimen kunnossapitosuunnitelmasta (PTS).

Asiantuntijan suorittama kuntoarvio on tärkeä osa taloyhtiön suunnitelmallista kunnossapitoa. Huolehtimalla kuntoarvion säännöllisestä suorittamisesta, taloyhtiö pystyy suunnittelemaan tulevia remontteja sekä ennakoimaan kustannuksia hyvissä ajoin. Näin helpotetaan taloudenhallintaa ja vältytään yllättäviltä korjaus- ja remonttikustannuksilta.

Milloin kuntoarviota tarvitaan?

Kuntoarvio on suositeltavaa toteuttaa viiden vuoden välein, mutta kuitenkin vähintään 10 vuoden välein. Ensimmäisen kerran kuntoarvio suositellaan tehtäväksi jo alle kymmenen vuoden ikäiselle rakennukselle.

Tilaa kuntoarvio ISEC:ltä

Kun tarvitset apua taloyhtiön taloudelliseen kiinteistönpitoon ja riskinhallintaan, tilaa ISEC:n kuntoarvio. Suoritamme täydellisen kuntoarvion kokeneiden rakennustekniikan ja sähkötekniikan ammattilaisten johdolla.

Kuntoarvion suorittaa aina ISEC:n asiantuntijaryhmä, joka perehtyy huolella arvioitavan kiinteistön rakennus- ja korjaushistoriaan, vaurioihin sekä kiinteistönomistajalta saatuihin ennakkotietoihin. Kuntoarviosta toimitetaan aina selkeä raportti, jossa havainnollistetaan rakenteiden merkittävimmät vahinko-, turvallisuus- ja terveysriskit sekä kiinteistön ylläpidon kehitystarpeet ja kiireelliset korjaushankkeet.

Pitkän tähtäimen suunnitelma (PTS)

Vuonna 2010 laadittu asunto-osakeyhtiölaki vaatii taloyhtiöitä esittämään vuosittaisessa yhtiökokouksessa kirjallisen suunnitelman seuraavien viiden vuoden kunnossapitotarpeista. ISEC tarjoaa kuntoarvioiden yhteydessä kattavan Pitkän tähtäimen suunnitelman, jonka avulla tulevien korjaushankkeiden suunnittelu ja järjestys pystytään esittämään virallisessa muodossa.

Kuntoarvion suorittama ammattilaisryhmä laatii arvion pohjalta kattavan PTS:n, jossa muodostetaan kuva tulevista korjaustarpeista. Suunnitelma on ehdotus korjaustarpeiden ajoittamisesta kiireellisyyden perusteella ja se tehdään aina seuraavalle 10 vuodelle.

Pitkän tähtäimen suunnitelma on loistava työväline taloyhtiön korjaushankkeiden kartoittamiseen, ajoittamiseen sekä kustannusten suunnitteluun ja ennakoimiseen. PTS ja kuntoarvioraportti ovat tärkeitä työkaluja taloudellisessa kiinteistönpidossa.

Due Diligence -palvelut

ISEC tarjoaa kiinteistönomistajille myös Due Diligence (DD) -palveluita, joiden avulla voidaan selvittää kiinteistöön ja tonttiin liittyviä riskejä kauppatilanteessa. Technical Due Diligence - tutkimuksella selvitetään muun muassa rakennuksen kuntoon sekä korjaus- ja kunnossapitotarpeisiin vaadittuja toimia sekä kustannuksia. Saaduilla tuloksilla voi olla
merkittäväkin vaikutus kiinteistön lopulliseen kauppahintaan.

Due Diligence -palveluiden avulla saadaan minimoitua riskejä sekä selvittämään rakennuksen realistiset ylläpitokustannukset kauppatilanteessa. Palvelun yhteydessä kartoitetaan myös muun muassa kiinteistön kaavoitustilannetta sekä tutkitaan kiinteistön lupahistoriaa.

Milloin kuntoarvio ei riitä?

Kuntoarviolla pystytään selvittämään esimerkiksi kerrostaloyhtiön rakenteiden kunto ja määrittämään vaadittavat korjaustarpeet, mutta kuntoarvio ei lähtökohtaisesti sisällä yksityiskohtaisia rakenneavauksia tai käyntiä jokaisessa asunnossa. Jos rakennuksen osia halutaan tutkia tarkemmin, tarvitaan kuntotutkimus. Kuntotutkimuksella pystytään selvittämään rakenteiden vaurioita ja tutkimaan tarkemmin mm. ilmanvaihtoa, julkisivua, putkistoja ja sähköjärjestelmiä.

Pyydä tarjous kuntoarviosta

Kuntoarvion tarpeessa ota yhteyttä alueellasi toimivaan ISEC:n asiantuntijatiimiin. ISEC:n toimipisteet löytyvät Oulusta, Tampereelta ja Espoosta, mutta teemme kuntoarvioita koko Suomen alueella. Voit soittaa asiakaspalveluumme tai täyttää yhteydenottolomakkeen. Kartoitamme tarpeesi ja ohjaamme sinut alan parhaalle asiantuntijallemme. Häneltä saat lisätietoa ja ongelmanratkaisuapua ilman ostositoumusta.

050 386 9194
info(@)isec.fi
Kääpätie 3, 90820 Oulu

Kiitos yhteydenotosta!

Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.