Blogi

Helsingin päiväkotitutkimuksesta vaikuttavia tuloksia - Ilmanpuhdistimilla merkittävä vaikutus sairastelun vähenemiseen

Kaksivuotisen tutkimuksen ensimmäisen vaiheen tulokset ovat erittäin lupaavia: HEPA- suodattimella varustettujen ilmanpuhdistimien käyttö vähensi lasten sairastelua noin 30 prosenttia.

Ilmanpuhdistimet vähensivät sairastelua lähes kolmanneksella

Käynnissä olevassa kaksivuotisessa päiväkotitutkimuksessa selvitetään ilmanpuhdistimien vaikutusta lasten ja henkilökunnan sairastavuuteen sekä päiväkodissa olevien lasten vanhempien sairauspoissaoloihin. Tutkimuksen ensimmäisen vaiheen tulokset ovat erittäin lupaavia: HEPA- suodattimella varustettujen ilmanpuhdistimien käyttö vähensi lasten sairastelua noin 30 prosenttia. Kaikki tutkimuksessa käytetyt ilmanpuhdistimet olivat luotettavaksi tunnetulla HEPA-suodatuksella varustettuja. Tutkimuksessa ei käytetty ionisuihkuja, plasmapuhdistusta, UV- tai sähkösuodatusta tai muita erikoistekniikoita ilmanpuhdistuksessa.

 

ISEC:n rooli päiväkotitutkimuksessa

ISEC on osallistunut päiväkotitutkimuksen tutkimussuunnitelman laatimiseen, ilmanpuhdistimien mitoittamiseen ja toimittanut suuren osan laitteista päiväkodeille. Päiväkotitutkimus on osa monialaista E3-hanketta, jonka tavoitteena on hyödyntää tiedettä ja teknologiaa tehokkaiden suojastrategioiden luomiseksi pandemioita ja tartuntatauteja vastaan. ISEC on osallistunut aktiivisesti myös muihin E3:n alaisiin tutkimushankkeisiin.

 

Taloudellisia hyötyjä infektioriskienhallinnalla

ISEC on onnistunut tuomaan sairaalateknologiaa tavallisiin toimistoihin, koteihin, kouluihin ja yrityksiin. Tarjoamme edullisia ratkaisuja, jotka eivät häiritse päivittäistä elämää. Esimerkiksi päiväkodissa infektioriskien hallinta ilmanpuhdistimien avulla maksaa vain noin 15 euroa henkilöä kohden kuukaudessa. Kun otetaan huomioon, että yhden sairauslomapäivän kustannukset työnantajalle ovat 370 euroa, investointi ilmanpuhdistimiin maksaa itsensä nopeasti takaisin. ISEC:llä on laaja-alainen asiantuntemus infektioriskien hallinnassa. Esimerkiksi eduskuntatalo on ollut asiakkaanamme pandemian aikana. Tarjoamme katselmointeja ja suosituksia, jotka ovat sekä kustannustehokkaita että käytännöllisiä, eivätkä rajoitu vain laitteisiin. Tärkeää infektioriskienhallinnassa on suojauskeinojen oikea käyttö: asiantuntijamme huomioivat myös niiden käytettävyyden. Olemme valmiina auttamaan asiakkaitamme löytämään parhaiten sopivat ja taloudellisimmat ratkaisut jokaiseen tilanteeseen.

 

Toimi nyt!

Ota yhteyttä ISEC:n asiantuntijoihin ja paranna tilojesi turvallisuutta sekä säästä kustannuksissa. Teemme katselmoinnit ja annamme kattavat suositukset, jotka huomioivat käytettävyyden, vaikuttavuuden ja taloudellisen kannattavuuden.

050 386 9194
info(@)isec.fi
Kääpätie 3, 90820 Oulu

Kiitos yhteydenotosta!

Olemme yhteydessä mahdollisimman pian.